شربت زعفران یک نوشیدنی سنتی و محبوب در بسیاری از کشورها از جمله ایران، هند، پاکستان و برخی کشورهای عربی است. این نوشیدنی با استفاده از زعفران، شکر، آب و مواد دیگر تهیه می شود و به صورت سرد یا گرم مصرف می شود. شربت زعفران به دلیل خواص آنتیاکسیدانی، ضد التهابی و ضد افسردگی زعفران، به عنوان یک نوشیدنی سالم و مفید شناخته شده است.
برای تهیه شربت زعفران، ابتدا باید زعفران را به مقدار لازم (معمولاً چند میلیگرم) در آب گرم خیس کنید تا رنگ و عطر زعفران به آب منتقل شود. سپس شکر را به مقدار لازم به این مخلوط اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا شکر کاملاً حل شود. در نهایت، میتوانید از مواد دیگری مانند لیمو، نعناع، گلاب و یا سایر مواد خوشمزه برای افزایش طعم و عطر استفاده کنید. شربت زعفران را میتوانید سرد یا گرم مصرف کنید.
برای معلق سازی رشته های زعفران در شربت زعفران، راه های مختلفی وجود دارد که از جمله ی آنها استفاده از یک ماده معدنی به نام پتاسیم کربنات است. این ماده باعث معلق شدن رشته های زعفران در شربت میشود و از رسوب شدن آنها جلوگیری میکند. برای استفاده از پتاسیم کربنات، باید آن را به مقدار کمی در آب حل کرده و سپس به شربت زعفران اضافه کرد.
استفاده از پتاسیم کربنات در شربت زعفران برای سلامتی مضر نیست، اما مصرف زیاد آن ممکن است باعث افزایش سطح پتاسیم در بدن شود که ممکن است برای برخی افراد با مشکلات قلبی یا کلیوی مشکل ساز شود. همچنین، مصرف زیاد پتاسیم کربنات ممکن است باعث تغییر رنگ و طعم شربت شود.
علاوه بر آن استفاده از این کاد هزینه های تولید را نیز افزایش میدهد.
اخیرا برای معلق سازی رشته های زعفران در شربت زعفران از پکتین استفاده میشود .
استفاده از پکتین نیز یکی از روشهای معلق سازی رشتههای زعفران است. پکتین یک گروه پلیساکاریدی است که در بسیاری از مواد غذایی به عنوان معلق ساز و ضخیم کننده استفاده میشود. با اضافه کردن پکتین به شربت زعفران، رشتههای زعفران به صورت همگن در شربت پخش میشوند و از رسوب شدن جلوگیری میکنند. اما استفاده از پتاسیم کربنات به دلیل اینکه باعث تغییر رنگ شربت نمیشود و همچنین باعث افزایش ماندگاری شربت نیز میشود، در برخی موارد ترجیح داده میشود.
پکتین یک نوع فیبر محلول در آب است که از مواد گیاهی به دست میآید و در معلق سازی مواد غذایی استفاده میشود. استفاده از پکتین در شربت زعفران، به دلیل خواص معلق کنندهای که دارد، باعث میشود رشتههای زعفران به شکل یکنواخت و معلق در شربت باقی بمانند و به شربت زعفران ظاهری جذاب و طعمی خوب بدهد. همچنین، پکتین باعث افزایش حجم شربت میشود و باعث افزایش احساس سیری و کاهش اشتها میشود.
استفاده از پکتین به عنوان جایگزین پتاسیم کربنات در شربت زعفران از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است. اما معمولا از هر دو در ترکیب شربت زعفران استفاده میشود .زیرا هر دو ماده خواص متفاوتی دارند و هدف استفاده از هر کدام متفاوت است. پتاسیم کربنات به عنوان یک ماده بافر کننده استفاده میشود تا pH شربت را تنظیم کند، در حالی که پکتین به عنوان یک معلق کننده استفاده میشود تا رشتههای زعفران را در شربت معلق نگه دارد. بنابراین، هر دو ماده با هدفهای متفاوت در شربت زعفران استفاده میشوند و سبب افزایش کیفیت شربت میشوند .
جهت اطلاع از چگونگی تهیه ی پکتین و مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید
09107481780