اسید سیتریک یا جوهر لیمو یکی از اسیدهای آلی است که هم در لیموترش و هم پرتقال وجود دارد. فرمول شیمیایی آن C6H8O7 میباشد؛ و نام آیوپاک آن 2-Hydroxypropane-1,2,3-tricarboxylic acid است.
اسید سیتریک یکی از ترکیبات اصلی تشکیل دهنده مواد غذایی نظیر مرکبات ترش مزه و هم چنین میوه هایی نظیر انواع توت می باشد. این ماده به صورت مصنوعی به عنوان یک طعم دهنده به برخی مواد غذایی افزوده می شود. اما ماده ای که به مواد غذایی فرآوری شده اضافه می شود، با اسید سیتریک طبیعی موجود در میوه ها متفاوت است. سوال اینجاست که اسید سیتریک چگونه تولید میشود ؟ آیا این ماده افزودنی که در حجم بالایی مورد بهره برداری قرار می گیرد، از میوه ها و مرکبات استخراج شده است؟ اگرچه می توان از مرکباتی نظیر لیمو ترش، اسید سیتریک را استخراج نمود، اما این کار از نظر اقتصادی و زمانی به صرفه نمی باشد. با این تفاسیر باید شیوه های مدرنی برای تولید اسید سیتریک وجود داشته باشد.
طرز تهیه اسید سیتریک
یکی از روش های تهیه اسید سیتریک استخراج آن از مرکبات و میوه های ترش مزه است. اما همان طور که اشاره شد، این روش توجیه اقتصادی و زمانی ندارد و مورد استفاده در سطح کلان نمی باشد. طرز تهیه اسید سیتریک به دو شیوه عمده در سراسر دنیا در حال انجام است که در ادامه به توضیح آنها پرداخته شده است.
استفاده از قارچ نایجر
در این روش از قارچی به نام نایجر بهره گرفته می شود. این قارچ ها در محیط های کشت مشخصی و با شرایط دمایی 30 درجه سانتی گراد، قرار داده می شوند. نایجر در این شرایط ویژه با تخمیر ماده ای که در بستر خود وجود دارد، شروع به تولید اسید سیتریک می کند و پس از چند روز کل سطح بستر با اسید سیتریک پر خواهد شد.
روش ترکیب شیمیایی
یکی از روش هایی که می توان با استفاده از آن به اسید سیتریک رسید، استفاده از واکنش های شیمیایی است که در آن از گلیسیرین استفاده می شود. این نوع از واکنش ها به علت زمان بر بودن و حجم کم تولید نهایی به نسبت روش تخمیر با استفاده از قارچ نایجر، کمتر مورد بهره برداری قرار می گیرد.
کاربرد اسید سیتریک..
تولیدات پنیر
سالانه بیش از دو میلیون تن اسید سیتریک در جهان تولید میشود. از این ماده بهطور گستردهای به عنوان ترش کننده، طعم دهنده یا یک عامل کیلاته کننده استفاده میشود
در صنعت پنیر سازی از اسیدسیتریک استفاده میشود، بهویژه در پنیر موزارلا اسید سیتریک بعنوان کاتالیست جهت تخمیر سریع شیر استفاده میشود. تخمیر سریع به این منظور است که در مقادیر زیاد میتوان پنیر بیشتری را در مدت کمتری تولید کرد.
افزایش عمرمفید
باکتری برای زنده ماندن به (pH) پایدار نیاز دارد. اسید سیتریک با کاهش PH محیط از رشد باکتری جلوگیری میکند در نتیجه باعث افزایش عمر مفید غذاهای فراوری شده بهطور چشمگیری میشود. بهعنوان مثال مرباها و ژلهها، غذاهای کنسروی، محصولات گوشتی و دیگر غذاها.
طعم
اسید سیتریک علاوه بر افزایش ماندگاری نوشیدنیهای گازدار و آبمیوهها، طعم ترش خوشایندی را نیز به آنها میدهد.
امولسیفایر
اسید سیتریک مثل امولسیفایر چربی گیاهی عمل میکند. چون چربیها لخته نمیشوند، این امر باعث میشود که بستنی و لیموناد بافت و طعم همگن و مطلوبی داشته باشند.
نوشیدنیهای گازدار
زمانیکه اسید سیتریک با سدیم بیکربنات مخلوط شود، گازدار میشود. در واقع تقریباً ۵۰٪ تولیدات اسید سیتریک در این نوع نوشیدنیها استفاده میشود. مثل نوشیدنیهای گازدار و پودری و قرصهای برطرف کننده اسید معده.
آب جو
چون اسیدسیتریک یک اسید ضعیف است گاهی اوقات برای ایجاد یک محیط اسیدی در تولیدات آبجو استفاده میشود.
تسریع جذب
بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی رایج در یک محیط اسیدی بهتر کار میکنند. اسید سیتریک در مکملهای غذایی برای تسریع جذب استفاده میکنند. همچنین بدون اسید سیتریک، قرص ویتامین C کاملاً تلخ است
جهت تهیهی این محصول پرکاربرد کافیست به ما اعتماد کنید.
شما میتوانید برای انتخاب نوع مناسب برای تولیدات خود با مشاوران متخصص شرکت ما به طور رایگان در ارتباط باشید.
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مختلف این محصول و همچنین استعلام قیمت و موجودی با شماره های زیر از طریق تماس و یا واتساپ در ارتباط باشید.
تماس با ما:
تلفن:
021-91035283☎
واتساپ و تماس:
09107481780📞
واتساپ و تماس:
09918215819📞
09054254725📞
تماس:
09354254725📞
09102823787📞
09190453787📞