پودر ژلاتین یک پروتئینی خوراکی غنی از منابعی همچون کلسیم ، منیزیم ، پتاسیم ، سدیم ، گوگرد و فسفر است اما فاقد قند، چربی و مواد افزودنی است. از پودر ژلاتین میتوان در پخت انواع سوپها، دسرها، مرباها، سالادها و کیکها استفاده کرد. از این رو در این مقاله قصد داریم درباره این ماده شفاف بیشتر صحبت کنیم و اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم. پس با ما همراه شوید.
ژلاتین چیست؟
ژلاتین مادهای بدون رنگ و بدون مزه است که از کلاژن درست میشود. از این رو کلاژن نیز یک پروتئین است که در بدن انسانها و حیوانات به وفور یافت میشود. این پروتئین در بافت اندامهای مانند پوست، غضروف، تاندون استخوان و رباط بدن وجود دارند و باعث انعطافپذیری پوست شده و نقش حیاتی را تامین سلامت استخوانها ایفا میکند. ژلاتین را میتوانید به صورت ورقهای، پودر و کپسول در بازار تهیه کنید.
پودر ژلاتین چیست؟
پودر ژلاتین مادهای جامد، ترد، شفاف و بدون مزه است که با طیف رنگی زرد تا سفید در بازار دسترس هستند. این پودر فاقد قند، چربی و مواد افزودنی را میتوانید در رسپیهای مختلف استفاده کنید و حتی در برخی از موارد برای مراقبت از پوست مورد استفاده قرار میگیرد.
روش استفاده از پودر ژلاتین
در یک ظرف مناسب برای جلوگیری از گلوله شدن پودر ژلاتین به صورت لایه به لایه مقداری پودر و آب سرد بریزید به طوری که لایه آخر پودر مورد نظر باشد. پس از آن چند دقیقه صبر کنید تا مواد حالت اسفنجی پیدا کنند. در ادامه یک ظرف را به ارتفاع ۴ سانتیمتر از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید. سپس ظرف حاوی ژلاتین اسفنجی را داخل آب قرار دهید و اجازه دهید ژلاتین رقیق شود. در آخر این مخلوط را هم بزنید تا مواد یک دست شود.
البته برای رقیق کردن ژلاتین میتوانید به ازای هر قاشق چایخوری پودر ژلاتین، یک قاشق چایخوری شکر بریزید و آب را روی آنها بریزید و مواد را هم بزنید. سپس آن را در ظرف آب قرار دهید تا رقیق شود. در این روش شکر اجازه نمیدهد که پودر ژله به گلوله تبدیل شود.
تفاوت پودر ژلاتین با ورقه ژلاتین در چیست؟
هر دو نوع ژلاتین از کلاژن حیوانات تهیه میشوند با این تفاوت که پودر ژلاتین به صورت ژلاتین با دانههای ریز خشک شده است اما ورقههای ژلاتین نیز، ژلاتینی است که روی ورقه خشک شده است. البته ورقه ژلاتین نسبت به و پودر آن روشنتر و شفافتر است. از نظر خواص غذایی نیز بین آنها تفاوتی وجود ندارد.
خواص پودر ژلاتین برای سلامتی بدن
به طور کلی ژلاتینها حاوی ترکیبات ضروری برای بدن انسان است و کلاژن موجود در آنها باعث تقویت استخوانها و مفاصل میشوند. همچنین ژلاتین برای پیشگیری از بیماریهایی مانند پوکی استخوان، آرتروز، درد مفاصل، ایجاد تعادل هورمونی، کاهش وزن، بهبود زخمها و جراحات میشود.
بنابراین اگر اهل خوردن ژله هستید لازم است که بدانید که این دسر به کاهش کلسترول خون شما کمک کرده و مانع چروک شدن پوست در اثر افزایش سن میشود و به نوعی پیری را به تأخیر میاندازد. همچنین قند خون را کنترل میکند و میزان مقاومت فیزیکی بدن را افزایش میدهد.
در صورتی که مصرف ژلاتین را در رژیم غذایی خود قرار دهید برای مدتی نسبتا طولانی احساس سیری خواهید کرد و این اتفاق به کاهش میزان کالری مصرفی و لاغری شما کمک میکند.
ژلاتین منبع غنی از کلاژن است که موجب کشسانی و یکدستی پوست شده و عامل اصلی برای شادابی و جوانی پوست محسوب میشود. پس اگر میخواهید پوستتان با طراوت و مقاوم باشد حتما مصرف ژلاتین را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
همچنین ژلاتین حاوی مقادیر زیادی، گلیسین است که با مصرف آن خواب راحت را تجربه خواهید کرد. البته کاهش اضطراب و افزایش آرامش روحی و روانی نیز تاثیرات مصرف ژلاتین است. یکی دیگر از اثرات مهم گلیسین، سمزدایی از بدن و بهبود عملکرد کبد است.
از دیگر خواص مصرف پودر ژلاتین برای سلامتی بدن، افزایش سطح سلامت معده و دستگاه گوارش است به طوری که ژلاتین خوراکی با آب موجود در معده ترکیب شده و باعث هضم راحت مواد غذایی در سیستم گوارشی میشود. همچنین ژلاتین به ترشح اسید معده و بازسازی دیواره آن کمک خواهد کرد.
جالب است بدانید که در ترکیبات ژلاتین نوعی ماده مغذی به نام کراتین وجود دارد که به تقویت ناخن و مو کمک میکند. بنابراین استفاده از این ماده مغذی را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید تا از خواص بسیار آن بهرهمند شوید.
جمعبندی مبحث پودر ژلاتین
در این مطلب سعی کردیم که شما را با پودر ژلاتین، روش استفاده و خواص آن آشنا کنیم. این ماده شفاف با وجودی که بدون مزه و بو است اما کاربردهای زیادی دارد. در صورتی که برای پخت و پز از آن استفاده کنید از خواص عدیده آن برای سلامتی بدن بهرهمند خواهید شد. برای تهیه این ماده با بهترین کیفیت به مراکز معتبر فروش و عرضه آن مراجعه کنید. جهت خرید پودر ژلاتین تماس بگیرید